Duurzaam en circulair

Gezonder
Productiever
Creatiever

 

Duurzaam en circulair

Binnen alle lagen van de organisatie hebben wij oog voor duurzaam ondernemen. Binnen Hydrozorg wordt er niet gewerkt met chemische middelen. Indien de plant ernstig aangetast is door een ziekte wordt er gebruik gemaakt van biologische en/of mechanische bestrijding of de plant wordt vervangen. In bepaalde situaties kan de overweging gemaakt worden om biologische vijanden in te zetten. Voor het stofvrij maken van de beplantingen wordt er gebruik gemaakt van Kibrill. Dit product wordt gemaakt op basis van maisolie. Verder maakt Hydrozorg gebruik van vloeibare voeding voor hydrocultuur. 

Aandacht en bewustzijn

Binnen het kantoorgebouw en de showrooms van Hydrozorg wordt zuinig omgegaan met energie: de verlichting gaat uit na werkuren, PC`s uit na werkuren, energiebesparende instellingen op PC, toepassen van bespaartips voor printen/kopiëren, bij schoonmaak wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke middelen, het afval wordt gescheiden gesorteerd en het gebouw is voorzien van zonnepanelen. De inzet van elektrische auto’s wordt alsmaar meer. Elke auto die toe is aan vervanging wordt vervangen door een elektrische variant. De stroom voor het opladen van deze auto’s wordt gewekt vanuit onze zonnepanelen. De verwachting is dat in 2020 alle auto’s elektrisch rijden. 

Dit alles moet tot stand komen onder economisch, technisch en sociaal verantwoorde condities. Hierbij zullen wettelijke eisen als minimum worden gehanteerd. Hydrozorg luistert voortdurend naar de wensen van de klant en de medewerkers. Lerend van uw en onze ervaringen zullen wij onze bedrijfsprocessen steeds blijven optimaliseren. Aan dit proces van verbeteren zullen wij continu blijven werken. Vernieuwingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu zullen wij stimuleren.

Get your green done slogan