Interieurbeplanting

Gezonder
Productiever
Creatiever


Interieurbeplanting

Het belang van groen op kantoor wordt nogal eens onderschat. Door een groene oase in je bedrijfspand te creëren, zorg je voor een duurzame en aangename werkomgeving. Hydrozorg heeft een uitgebreid aanbod van interieurbeplanting. In samenwerking met architecten en opdrachtgevers leveren wij maatwerk dat past bij jouw stijl en budget. Wij hebben dit al voor diverse grote bedrijven mogen doen, waaronder La Place.

Onderzoek heeft aangetoond dat planten op diverse manieren goed zijn voor mensen en gebouwen. De aanwezigheid van planten speelt een belangrijke rol bij het creëren van een aangename en rustige omgeving waarin we kunnen bewegen, werken of ontspannen.

Planten doen iets, dat is duidelijk, en om een effect te bereiken zijn niet eens veel planten nodig. Eén plant per twee medewerkers of 12 m2 is voldoende om de genoemde prestatieverbetering te bewerkstelligen en ziekteverzuim terug te dringen.

De voordelen van interieurbeplanting

Planten geven je bedrijfspand karakter en zorgen tegelijkertijd voor een gezonde en productieve werkplek. Planten en groene wanden houden de atmosfeer op kantoor schoon. Hierdoor neemt de kans op bijvoorbeeld hoofdpijn en irritatie aan de luchtwegen af. Bovendien blijkt uit diverse onderzoeken dat een groen kantoor de betrokkenheid van het personeel verhoogt. Fysiek, cognitief en emotioneel zijn werknemers meer betrokken bij het werk. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Planten kunnen de luchtvochtigheid verbeteren;
  • Planten verbeteren het concentratie vermogen;
  • Planten verbeteren de akoestiek;
  • Planten zorgen voor aantoonbare betere prestaties;
  • Planten verhogen het gevoel van welzijn.

Planten doen iets, dat is duidelijk, en om een effect te bereiken zijn niet eens veel planten nodig. Één plant per twee medewerkers of 12m2 is voldoende om de genoemde prestatieverbetering te bewerkstelligen. Voor akoestische en luchtzuiverende effecten zijn meer planten nodig.

Gezondheid

'Groene' kantoren met planten maken het personeel gelukkiger! Onderzoekers ontdekten dat het verrijken van een kantoor met planten de productiviteit verhoogt met 20%. Deze productiviteit kan worden gemeten door de luchtkwaliteit, concentratie, tevredenheid op de werkplek en productiviteit. Onderzoek toont aan dat in een groen kantoor de betrokkenheid van werknemers toeneemt. Fysiek, cognitief en emotioneel raken ze meer betrokken bij hun werk.

Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Interieurbeplanting
Get your green done slogan