Groene wanden

Gezonder
Productiever
Creatiever


Groene wanden

Een verticale tuin in uw kantoor of woning zorgt voor een maximale beleving van groen. Vooral in stedelijke gebieden waar de ruimte beperkt is. En dat is begrijpelijk ook: een verticale tuin maakt de woonomgeving duurzamer en mooier. Zo zorgt een groene gevel voor een verbetering van de luchtkwaliteit doordat planten fijn stof absorberen en zuurstof produceren. Ook levert de verticale tuin een bijdrage aan akoestische en thermische isolatie. 

Breng de sfeer in huis

Groen brengt sfeer in kantoren en in huis. Planten hebben een luchtzuiverende werking en verfraaien het interieur op een natuurlijke wijze. Met een groene wand gaan een natuurlijke uitstraling en een trendy finishing touch voor elk interieur goed samen.  

De ruimtes worden sfeervoller, natuurlijker en inspirerender. Mensen voelen zich prettig in een goed leefklimaat en presteren daardoor beter. Dat betekend dat er minder-stress en ziekteverzuim is. Hydrozorg verstaat onder verticale tuinen niet alleen de groene wanden met levende beplanting maar ook moswanden en kunst groene wanden. 

De juiste planten

De groene wand wordt beplant met een zorgvuldig samengestelde mix van kamerplanten. Elk project is uniek en elke ruimte is anders. Daarom heeft Hydrozorg haar plantassortiment uitvoerig getest. Zo kan uw groene gevel naar wens worden beplant, zodat u zeker weet dat de beplanting past bij de situatie van uw ruimte.

Het juiste licht

In de meeste ideale situate heeft een groene wand 1600 tot 3200 lux nodig. Planten kunnen overleven met minder maar om de maximale levensduur te krijgen raden wij aan om vooraf een lux meting uit te voeren. Wij maken gebruik van LED verlichting speciaal voor planten. Hierdoor kunnen wij het beste licht toevoegen die het leven van een plant verbeterd. De LED lampen zijn verkrijgbaar in losse spots maar ook op rail. Geheel afhankelijk van de situatie en styling op locatie.

Kunst groene wand

Een kunst groene wand kan een ruimte omtoveren tot een oase van groen. Er kan gekozen worden voor een enkele plantensoort, maar ook verschillende groepen met een verscheidenheid aan planten en structuren is erg mooi. Hierin is eigenlijk alles mogelijk. Ook kan er gewerkt worden met materialen als mos en hout. Een kunst groene wand kan gemaakt worden in alle mogelijke maten.

Wat zijn de voordelen van een groene wand?

Groen verandert het kantoor in een gezondere en betere werkomgeving. We kijken niet alleen meer naar de esthetische waarden van groen maar ook naar de gezondheid en productiviteit van werknemers. De groene wanden van Hydrozorg voeg je niet toe maar integreer je binnen het interieur. Groen verbind en maakt het gezellig!

En dat niet alleen; de vervuilde lucht wordt ook nog eens op natuurlijke wijze ververst. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en daarmee ook op de productiviteit van je medewerkers. Het voorkomt oogirritatie, hoofdpijn, stress en problemen aan de luchtwegen. Ook ervaren medewerkers een groene werkplek als rustgevend, sfeervol, natuurlijk en inspirerend. Kortom, mensen voelen zich beter in een groen leefklimaat, waardoor er minder ziekteverzuim is.

Wil je meer weten?  neem vrijblijvend contact op. Wij vertellen je graag meer over de groene wanden en andere beplanting.

 

Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Groene wanden
Get your green done slogan