Mos wanden

Gezonder
Productiever
Creatiever

 

Moswanden

Wil je een groen gevoel in je bedrijfsruimte creëren, zonder aan ruimte in te boeten? Dan is een moswand de ultieme oplossing. De toepassingsmogelijkheden van onze mos wanden zijn oneindig. Behalve een sfeervolle eyecatcher zorgen mos wanden ook voor een gevoel van welbehagen. Net als onze groene wanden heeft ons mos een rustgevende en ecologische uitstalling en geven een groen gevoel in de ruimte. De wanden zijn uit te voeren als akoestisch plafond, als wandpanelen, als kamerscherm of in een vrije vorm. Mos wanden zijn te verkrijgen in diverse soorten mos. Hydrozorg heeft de creativiteit in huis om voor elk project een unieke mos wand te creëren.

Mos wand IJslandsmos

IJslandsmos of ook wel Rendiermos genoemd, heeft een glooiend uiterlijk met veel kleine struikvormige vertakkingen en is heel zacht. Deze structuur zorgt ervoor dat IJslandsmos zich uitermate goed dient als akoestisch paneel.

Onze mossen worden in Noord-Europa op een milieuvriendelijke manier geoogst, geprepareerd en vervolgens gekleurd. Vervolgens bevestigen wij het mos plukje voor plukje op een brandwerend en waterbestendig paneel. Mos is er in 27 verschillende kleuren, het is dus mogelijk om een persoonlijke kleurencombinatie te maken. Daarbij is het aan te raden om 50 % van het kleurenpallet groen te houden.

Kleuren IJslandsmos

Door het uitgebreide kleuren pallet is het mogelijk om oneindig combinaties te maken. Daarbij raden wij aan om 50% van het kleur pallet groen te houden. 

 • Spring groen - De lichtste en felste mos kleur. Zorgt voor een fris en stralend effect;
 • Mos groen - De echte en donkerste mos kleur. Zorgt voor diepe effecten en breekt grote vlakken;
 • Midden groen - De subtielste mos kleur. Zorgt voor een natuurlijk en ecologisch effect;
 • Oud groen - De zachtste mos kleur. Zorgt voor een rustgevend en fris effect.

Mos wand bol en platmos

Een variant op de mos wand van IJslandsmos is een mos wand gemaakt van bol en platmos. Door het gebruik van bol en platmos ontstaat er een levendige en natuurlijke uitstraling. Door de combinatie kunnen er allerlei creaties gemaakt worden. Gemummificeerd mos is echt mos waarbij het vocht in het mos in het mos is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareerstof. Door het mos deze vloeistof op te laten zuigen blijft  het lange tijd goed met behoud van de natuurlijke uitstraling en kleur.

De voordelen van moswanden

Moswanden zorgen voor sfeer en een gezonde atmosfeer, en vormen tevens een natuurlijke akoestische oplossing. De moswanden zijn geluiddicht, waardoor je rustige werkplekken creëert met een groene tint. Doordat je medewerkers minder prikkels binnen krijgen, stijgt hun concentratie. En dat levert een hogere productiviteit op. Je werknemers worden ook gelukkiger en creatiever wanneer ze een groene werkplek hebben. De voordelen op een rijtje:

 • Natuurlijke uitstraling;
 • Ecologische interieurtoepassing;
 • De beste natuurlijke akoestische oplossing;
 • Stof afstotend en B1-gecertificeerd;
 • Levenslange garantie bij normaal gebruik (niet bevochtigen en aanraken);
 • Onderhoudsvrij;
 • Verkrijgbaar in 27 kleuren.

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan onze cases of neem vrijblijvend contact op. Wij geven je graag meer informatie over onze moswanden en de rest van ons assortiment.

 

 

Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Mos wanden
Get your green done slogan